Bedst til prisen

Når Andersen Biobrændsel anbefaler et produkt som “Bedst til prisen”, så er det på baggrund af kunders og egne erfaringer med produktet, sammenneholdt med aktuelle priser.

“Bedst til prisen” vil som navnet siger, det produkt som vurderes til at bidrage, med den billigst drift i længden.

HUSK  “Det kan være dyrt at købe billigt”

Briketter

Selv om superwood birke briketten er lidt dyrere og ikke kan hamle op med de billige tilbudspriser på briketter.
Er den alligevel den bedste til prisen, fordi den kommer op i den højeste temperatur og brænder helt ud hvergang, uden at der skal justeres på luften undervejs. Aske procenten er absolut begrænset til et minimum, eneste minus er at asken er meget let og lidt flyvsk, så man skal være meget påpasselig med forsigtig åbning og håndtering af asken.

Træpiller

Er lidt sværere at sandsynliggøre, da det her er de enkelte ovne og fyringsanlægs følsomhed, som ofte giver driftsproblemerne og dermed en dårligere drifts økonomi.

Til pilleovne vil det være en 6mm bionorr der er bedst til prisen, selv med en pris forskel på +15 øre/kg i forhold til den billigere AB Pellets.
Bionorr’en vil vinde pga den høje effekt og meget rene træpille.

Til pillefyr vil det være den billigere AB Pellets, der giver den bedste drift økonomi, primært fordi mange fyr også blæser noget kraftigere under forbrændingen. Vi har på flere anlæg set at de mindre Bionorr piller bliver blæst væk fra brænderen, og som følge deraf ikke forbrændes korrekt, men ender i stedet i asken delvis uforbrændt.
De brugere der har godt styr på finjustering af deres anlæg, kan dog godt opnå særdeles gode drift resultater med Bionorr pillen.
Så i bund og grund er det brugerens evne til at finjustere sit anlæg, der i første omgang giver en identifikation af bedste drift økonomi.

Desværre er vores erfaring at kun 20-30% af fyringsanlæg er justeret til optimal drift.